NAJNIŻSZE CENY
ZAOSZCZĘDŹ DO 60%
BEZPŁATNA DOSTAWA
ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 200 ZŁ
ZAUFANIE
PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
NAJWIĘKSZY ZAKRES
1,200+ PRODUKTÓW

Świąteczne Batony Proteinowe z Cukierkową Posypką

Przyłącz się do konwersacji

Wpraw się w świąteczny nastrój z proteinowymi przekąskami już teraz, wypróbuj nasze Świąteczne Batony Proteinowe z Cukierkową Posypką.

INSTRUKCJA: 

1.) W misce wymieszaj VitaFiber ™ z wodą i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund. Roztrzep i wstaw ponownie do mikrofali na kolejne 30 sekund. Jeśli wolisz to zrobić w garnku, możesz po prostu podgrzewać wodę i VitaFiber ™ aż doprowadzisz do wrzenia cały czas mieszając, tak aby VitaFiber ™ rozpuści się całkowicie (do uzyskania płynu).

2.) Wmieszaj masło z orzechów nerkowca do uzyskanego wcześniej płynu (nie spiesz się, nie wrzucaj pozostałych składników na raz – wpłynie to na efekt końcowy).

3.) Wymieszaj z pozostałymi składnikami, aż do całkowitego połączenia. W razie potrzeby ugniatając dłońmi.

4.) Przygotuj kwadratową formę silikonową wyłożoną folią spożywczą (dla ułatwienia poźniejszego wyciągania). Następnie wciśnij swoją masę równomiernie w formę.

5.) Umieść w zamrażarce na okres do godziny lub do momentu, gdy wystarczająco mocno zgęstnieje.

6.) Pokrój na 12 kawałków i umieść z powrotem w zamrażarce na czas roztapiania czekolady.

7.) Wyłóż blachę papierem do pieczenia lub folią aluminową. Następnie rozpuść czekoladę w szklanej misce nad wrzącą wodą lub w kuchence mikrofalowej. Jeśli chcesz, aby twoja czekolada była nieco bardzej lejąca, dodaj trochę oleju kokosowego – pamiętaj jednak, że zmieni to ogólny profil odżywczy.

8.) Zanurz wszystkie batoniki w czekoladzie i wyłóż na blachę, posypując każdy z nich pokruszonymi cukierkami miętowymi w kształcie laski świątecznej.

9.) Umieść batony w lodówce na około pół godziny, aby zastygły.

PIECZ!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swoich świątecznych batonów proteinowych na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Kalorie – 216

Białko – 9,3 g

Węglowodany – 11,5g

Tłuszcze – 12,5 g

Autor: The Muscle Bakery

Składniki

¼ kubka wody

6 miarek proszku VitaFiber™

175 g masła z orzechów nerkowca

2 miarki czekoladowego białka WPC (około 60 g)

1 miarka bezsmakowej kazeiny (około 30 g)

1 łyżka ekstraktu z mięty pieprzowej

1 łyżka oleju kokosowego (stopionego)

150 g gorzkiej czekolady

6 małych cukierów – świątecznych lasek (pokruszone)