NAJNIŻSZE CENY
ZAOSZCZĘDŹ DO 60%
BEZPŁATNA DOSTAWA
ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 200 ZŁ
ZAUFANIE
PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
NAJWIĘKSZY ZAKRES
1,200+ PRODUKTÓW

Sernikowe Batony z Czekoladowym Jajkiem

Przyłącz się do konwersacji

Bądź gotowy na Wielkanoc z naszymi sernikowymi batonami, pokrytymi czekoladą (wielkanocna podstawa) i ozdobione mini jajeczkami.

INSTRUKCJA:

1.) Rozpuść olej kokosowy na patelni (lub w mikrofalówce, jeśli wolisz), a następnie wymieszaj ze zmielonymi płatkami owsianymi, całymi płatkami owsianymi i wybranym słodzikiem / cukrem.

Uwaga: wartość odżywcza będzie różna, w zależności od tego jakie składniki wybierzesz

2.) Po wymieszaniu wszystkich składników, wstaw mieszankę do lodówki na około 10 minut, aby nieco zastygła, łatwiej będzie wcisnąć ją do formy.

3.) Chwyć wybraną formę, my użyliśmy formy do batonów, ale każda inna również będzie dobra. Niezależnie od tego, czy będzie to forma muffinowa, czy też gigantyczną okrągła forma do ciasta, sernik można będzie później pokroić… ty wybierasz.

4.) Wyciągnij masę z lodówki, powinna już wystarczająco zastygnąć, aby łatwo było wcisnąć ją w wybraną formę.

5.) Formę z masą umieść ponownie w lodówce i rozgrzej piekarnik do 170 stopni C.

6.) Wymieszaj w misce wszystkie składniki przygotowane na nadzienie, mieszaj aż do całkowitego połączenia. Konsystencja powinna być gęsta i kremowa, łatwa do przelania.

7.) Wyciągnij swoją bazę z lodówki i równomiernie rozlej przygotowane nadzienie po formie.

8.) Piecz całość przez około 20 minut. Łatwo będzie zobaczyć, kiedy ciasto będzie gotowe, zacznie ono pękać na środku, nadal pozostanie miękkie, a boki będą złote.

9.) Wyciągnij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli jesteś niecierpliwy wstaw je na chwilę do zamrażarki, a ostygnie znacznie szybciej.

10.) Do małej szklanej miski włóż czekoladę i olej kokosowy, roztop je razem wkładając miskę na garnek z gotującą wodą lub do kuchenki mikrofalowej.

11.) Rozlej mieszankę równomiernie na górze sernika. Udekoruj mini jajkami w całości i posiekanymi. Wstaw do lodówki po raz ostatni, aż do całkowitego zastygnięcia.

Następnie… pożeraj… 😛

WYPRÓBUJ WIELKANOCNY PRZEPIS!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swojego sernika na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

Spróbuj produktów

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

(na kawałek z 12)

Kalorie – 165

Białko – 10g

Węglowodany – 18.2g

Tłuszcze – 8.9g

Autor: The Muscle Bakery

Składniki

Baza

1 kubek mielonych płatków owsianych*

¼ kubka płatków owsianych*

½ kubka cukru kokosowego

¼ kubka oleju kokosowego

Nadzienie

1 zmiażdżony banan

250g jogurtu greckiego 0% tłuszczu

2 miarki białka serwatkowego o smaku tortu*

1 łyżka kazeiny

1 łyżka mąki z maranty (lub mąka z tapioki)

białka jaj

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Polewa

50g gorzkiej czekolady

1 łyżka oleju kokosowego

15 mini jajeczek

* wybierz opcję bez glutenu, jeśli jest taka potrzeba

** lub inny smak, jeśli wolisz