Bulk Powders
Czas do następnej wysyłki
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
Najniższe ceny Zaoszczędź do 60%
Bezpłatna Dostawa Zamówienia powyżej 200 ZŁ
ZAUFANIE PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
Największy zakres 1,200+ PRODUKTÓW

Sałatka z Quinoa i Dynią – Przepis na Halloween

Przyłącz się do konwersacji

 

Halloween czy też; każda okazja to najlepsza okazja do dobrej szamki. Sałatka z quinoa i dynią to moja odpowiedź na “halloweenowe szaleństwo”. Jest dobra zarówno pod koniec października, jak i w każdy inny dzień. Sałatka z quinoa to typowe “superfoods” – komosa ryżowa to taki “super pakiet” witamin i minerałów, a dodatek jagód goji i słonecznika podbija jej wartości odżywcze i sprawia, że jest istną witaminową bombą. Quinoa jest doskonałym źródłem białka, dlatego w połączeniu z pozostałymi składnikami, będzie idealnym żarełkiem potreningowym.

Quinoa – jak gotować? 

  • Kaszę płuczemy.
  • Zsypujemy do czystego garnka.
  • Zalewamy podwójną objętością wody (dwie szklanki wody na jedną szklankę kaszy) .
  • Czekamy aż woda się zagotuje.
  • We wrzącej wodzie gotujemy kaszę około dwóch minut.
  • Wyłączamy palnik i zostawiamy kaszę pod przykryciem na kilka chwil, do momentu aż wchłonie całą wodę.
  • Gdy woda “zniknie”, można nakładać kaszę.

INSTRUKCJA:

1.) Dynię obieramy.

2.) Kroimy na mniejsze kawałki (ja pokroiłam na centymetrowe kwadraty).

3.) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.

4.) Wrzucamy kawałki dyni.

5.) Smażymy ok czterech-pięciu minut.

6.) Podsmażoną dynię zrzucamy do miski.

7.) Marchew obieramy i kroimy (również pokroiłam w kostkę).

8.) Posypujemy cynamonem, wrzucamy na patelnię (ja użyłam tej samej patelni, której używałam do dyni, ponieważ został na niej jeszcze tłuszcz).

9.) Smażymy mniej więcej trzy minuty, zrzucamy do miski.

10.) Kaszę gotujemy według przepisu.

11.) Ugotowaną kaszę dorzucamy do przygotowanych wcześniej składników.

12.) Dodajemy słonecznik, jagody goji i rukolę (ja dodałam posiekaną).

13.) Mieszamy.

14.) Doprawiamy pieprzem.

WYPRÓBUJ PRZEPIS!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swojej Halloweenowej sałatki na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

Spróbuj produktów

Organiczne ziarna królewskiej komosy ryżowej 500g

Organiczne ziarna królewskiej komosy ryżowej 500g

35,00 zł

{{ product.success }}

Jagoda goji suszona 500g

Jagoda goji suszona 500g

49,00 zł

{{ product.success }}

Organiczny nierafinowany olej kokosowy 460g

Organiczny nierafinowany olej kokosowy 460g

59,00 zł

{{ product.success }}

Autorka przepisu:

Marta, prowadząca bloga Bazyliowy Mus

bazyliowymus.pl

Składniki

quinoa (komosa ryżowa) – pół szklanki (ok 125 gramów)

dynia – kawałek około pół kilo

duża marchew (lub dwie małe)

jagody goji (trzy-cztery czubate łyżki)

słonecznik (trzy-cztery czubate łyżki)

rukola (garść)

cynamon (sproszkowany)

pieprz

olej kokosowy

Bądź na bieżąco z nowościami i ofertami

{{ ppc.message }}

WŁAŚNIE TERAZ WPROWADŹ NASTĘPUJĄCY KOD DO KOSZYKA

{{ ppc.code }}
OK, DZIĘKI