Bulk Powders
Czas do następnej wysyłki
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
Najniższe ceny Zaoszczędź do 60%
Bezpłatna Dostawa Zamówienia powyżej 200 ZŁ
ZAUFANIE PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
Największy zakres 1,200+ PRODUKTÓW

Sałatka z Batatów

Przyłącz się do konwersacji

Kochacie bataty? Ja nie jestem fanką ziemniaków, ale sałatkę z batatów jem ostatnio codziennie. Słodkie ziemniaki plus słona feta – nie wiem czy może być coś lepszego. Sałatka z batatami jest idealna na drogę – zamiast drugiego śniadania, nudnych kanapek czy zimnych omletów. Przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż dziesięć minut i nawet jeśli jesteś kulinarnym beztalenciem, na pewno poradzisz sobie z tym przepisem.

Bataty są nie tylko modne, ale i zdrowe. Mają niski indeks glikemiczny, właściwości przeciwnowotworowe, oraz witaminy z grupy B, C, E, A, K.

INSTRUKCJA:

-> bataty obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę ( wielkości klocków LEGO :))
-> na patelni rozgrzej połowę oleju kokosowego, wrzuć bataty
-> smaż ok 4 minut, mieszając ( nie szczędź sobie, zjedz kosteczkę i sprawdź czy jest ok – powinny być rumiane)
-> ziemniaki zrzuć do miski lub do głębokiego talerza, patelnię zostaw „na gazie”
-> marchewkę pokrój w cienkie paski lub kostkę
-> na patelnię wrzuć drugą część oleju kokosowego, dodaj marchewki
-> smaż ok 3 minutki
-> zdejmij z gazu, dodaj do batatów, wymieszaj
-> fetę pokrusz, dodaj do miski z warzywami
-> dodaj rzeżuchę, wymieszaj
-> wymieszaj i wcinaj, bądź zapakuj na potem 🙂
salatkazbatatow (2)

WYPRÓBUJ PRZEPIS!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swojej sałatki na FacebookTwitter lub Instagram[email protected]_pl #bulkbakes

Spróbuj produktów

Pestki słonecznika 500g

Pestki słonecznika 500g

16,00 zł

{{ product.success }}

Organiczny nierafinowany olej kokosowy 460g

Organiczny nierafinowany olej kokosowy 460g

59,00 zł

{{ product.success }}

Jagoda goji suszona 500g

Jagoda goji suszona 500g

49,00 zł

{{ product.success }}

Połówki orzechów włoskich 500g

Połówki orzechów włoskich 500g

49,00 zł

{{ product.success }}

Autorka przepisu:

Marta, prowadząca bloga Bazyliowy Mus

bazyliowymus.blogspot.co.uk

Składniki

dwa małe bataty

jedna duża marchew

40 gramów sera feta

garść świeżej rzeżuchy

łyżka pestek słonecznika

łyżka orzechów włoskich

łyżka jagód goji

duża łyżka oleju kokosowego

Bądź na bieżąco z nowościami i ofertami

{{ ppc.message }}

WŁAŚNIE TERAZ WPROWADŹ NASTĘPUJĄCY KOD DO KOSZYKA

{{ ppc.code }}
OK, DZIĘKI