Naleśniki z Masłem Orzechowym

Przyłącz się do konwersacji

Moglibyśmy świętować Dzień Masła Orzechowego codziennie, jeśli też jesteś prawdziwym koneserem masła orzechowego to świętuj razem z nami i przepisem na naleśniki z masłem orzechowym.

INSTRUKCJA:

1.) Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie możesz dodać do swojej mieszanki czekoladowe chipsy.

2.) Następnie wlewaj mieszankę na nieprzywierającą patelnię ustawioną na średni ogień i poczekaj, aż do momentu, gdy na naleśniku utworzą się bąbelki – będzie to oznaczało, że naleśnik jest gotowy do obrócenia na drugą stronę.

3.) Przypiekaj aż do uzyskania puszystych naleśników.

PIECZ!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swoich naleśników na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

Autorka: Emily Solman

Składniki

1/2 kubka płatków owsianych

1/2 kubka zwykłej mąki

3 łyżki mąki orzechowej

1 czubata łyżka masła orzechowego

1/2 banana LUB 1 jajko lniane

Około 170ml mleka (dodaj więcej, jeśli zbyt gęste)

Kilka kropel waniliowego LiquiFlav™

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

Dodatki

Owoce