Bulk Powders
Czas do następnej wysyłki
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
Najniższe ceny Zaoszczędź do 60%
Bezpłatna Dostawa Zamówienia powyżej 200 ZŁ
ZAUFANIE PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
Największy zakres 1,200+ PRODUKTÓW

Krem z Batatów z Masłem Orzechowym

Przyłącz się do konwersacji

To idealny przepis na teraz – niby ciepło, niby zimno, niby jeszcze lato, a już trochę jesień. Przepis na krem z batatów przyda się każdemu. Bataty ostatnio modne coraz mocniej, na ich tle „zwykłe” ziemniaki wypadają słabo. Krem z batatów robi się łatwo, a dodatek masła orzechowego i wyrazistych przypraw, sam robi całą robotę.

INSTRUKCJA:

1.) Cebulę kroimy w drobną kostkę.

2.) Bataty myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.

3.) W garnku rozgrzewamy olej kokosowy.

4.) Dodajemy cebulę, mieszamy.

5.) Gdy cebula lekko się zeszkli, dodajemy pokrojone bataty.

6.) Smażymy ok. trzy minuty, cały czas mieszając.

7.) Zalewamy przegotowaną wodą, zmniejszamy nieco ogień.

8.) Imbir ścieramy ( razem ze skórką! ), dodajemy.

9.) Wyciskamy ząbek czosnku, dorzucamy.

10.) Zalewamy mlekiem kokosowym.

11.) Dodajemy masło orzechowe, ostrą paprykę, sól, pieprz, gotujemy ok 10 minut.

12.) Całość ściągamy z gazu, przekładamy do wysokiego naczynia ( prawdopodobnie nie zmieści Wam się całość na raz ), blendujemy.

13.) Powstały krem zlewamy do garnka, odstawiamy na godzinę, aby smaki mogły „się przegryźć”.

14.) Jeśli krem wyszedł zbyt gęsty, dodajemy wody, mieszamy i podgrzewamy.

15.) Smacznego 😉

PRZYGOTUJ!

Wypróbuj przepis i opublikuj zdjęcie kremu z batatów na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes #bpprzepisy

Związane Kategorie

Spróbuj produktów

Masło orzechowe 1 kg Chrupiący

Masło orzechowe 1 kg Chrupiący

45,00 zł

{{ product.success }}

Organic Virgin Coconut Oil 460g

Organic Virgin Coconut Oil 460g

10,99 zł

{{ product.success }}

Autorka przepisu:

Marta, prowadząca bloga Bazyliowy Mus

bazyliowymus.blogspot.co.uk

Składniki

dwa większe bataty

mleko kokosowe 400 ml

woda przegotowana 250 ml

duża łyżka masła orzechowego

duża cebula

świeży imbir (kawałek, ok. centymetra)

ząbek czosnku

łyżeczka ostrej papryki

pieprz do smaku

pół łyżeczki soli himalajskiej

olej kokosowy do podsmażenia cebuli

Bądź na bieżąco z nowościami i ofertami

{{ ppc.message }}

WŁAŚNIE TERAZ WPROWADŹ NASTĘPUJĄCY KOD DO KOSZYKA

{{ ppc.code }}
OK, DZIĘKI