NAJNIŻSZE CENY
ZAOSZCZĘDŹ DO 60%
BEZPŁATNA DOSTAWA
ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 200 ZŁ
ZAUFANIE
PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
NAJWIĘKSZY ZAKRES
1,200+ PRODUKTÓW

Fit Ciastka Bez Glutenu

Przyłącz się do konwersacji

Wszyscy kochamy fit słodycze, bo nie ma nic lepszego od ciastek, które przynajmniej z pozoru można jeść bez końca. Pora więc na FIT ciastka bez glutenu i bez dodatku cukru – ciastka z mąki orzechowej, z syropem z agawy zamiast cukru. Idealne dla tych, którzy wiecznie mają ochotę na coś słodkiego, a wolą trzymać dobrą formę, zamiast turlać się niczym śniegowa kula. Ciastka te nie są bardzo słodkie, ale dzięki dodatkom jak syrop z agawy czy wiórki kokosowe, z pewnością zaspokoją Wasz apetyt na słodkie.

Przepis:

  1. Szykujemy czystą miskę.
  2. Do miski wsypujemy mąkę.
  3. Dodajemy imbir, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe.
  4. Mieszamy.
  5. Masło kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy je do wymieszanych wcześniej suchych składników.
  6. Zalewamy syropem z agawy.
  7. W czystej szklance rozbijamy jajko. Dodajemy do miski.
  8. Ugniatamy, aż powstanie jednolita masa na ciasto.
  9. Ciasto owijamy folią, odstawiamy do lodówki na 20 minut.
  10. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.
  11. Wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy je.
  12. Za pomocą foremki wycinamy ciastka – jeśli nie macie foremki, użyjcie szklanki lub tak jak ja kieliszka.
  13. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  14. Układamy na niej wycięte ciastka.
  15. Blachę wstawiamy do piekarnika.
  16. Pieczemy 10 minut.
Fit ciasteczka bezglutenowe

Fit ciastka bezglutenowe

Brzmi smacznie? Sprawdź równie przepis na ciasto z fasoli bez cukru.

WYPRÓBUJ PRZEPIS!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swoich fit ciastek na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

Spróbuj produktów

Autorka przepisu:

Marta, prowadząca bloga Bazyliowy Mus

bazyliowymus.pl

Składniki

mąka orzechowa – 200 gramów

zimne masło – ok 70 gramów (mniej więcej 1/3 klasycznej kostki)

pół łyżeczki imbiru

łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)

6 łyżek syropu z agawy (zamiast tego składnika możecie użyć innego, naturalnego słodzika)

2 łyżki wiórków kokosowych

jedno duże jajko