NAJNIŻSZE CENY
ZAOSZCZĘDŹ DO 60%
BEZPŁATNA DOSTAWA
ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 200 ZŁ
ZAUFANIE
PRZEJRZYSTOŚĆ, PRZETESTOWANIE
NAJWIĘKSZY ZAKRES
1,200+ PRODUKTÓW

Dietetyczny Tort Waniliowo-Owocowy

Przyłącz się do konwersacji

Nasz ambasador, który tworzy niesamowite dietetyczne wypieki postanowił przygotować Dietetyczny Tort Waniliowo – Owocowy specjalnie na nasze 12 urodziny. Nie skłamiemy, jeżeli powiemy, że cały nas team był bardzo mile i żarłocznie zaskoczony 😛

Maksym Ziółkowski jeszcze raz dziękujemy 🙂

INSTRUKCJA:

  1. Mąkę i kakao mieszamy, dodajemy sodę.
  2. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy ksylitol i wciąż ubijamy przez 2 minuty. Dodajemy po jednym żółtku i dalej mieszamy.
  3. Do ubitych składników dodajemy 1/3 mieszanki mąki i kakao i delikatnie mieszamy szpatułką.
  4. Przygotowana masę od razu przelewamy do formy i wkładamy do piekarnika na 170 stopni na 30 minut.
  5. Banana, awokado, masło orzechowe, kakao i miód blendujemy dokładnie, następnie dodajemy chia i mieszamy.
  6. Wkładamy do lodówki.
  7. Serek wkładamy do miseczki, dodajemy aromat, miód, chia i mieszamy. Dodajemy 3/4 borowek i mieszamy. Wkładamy do lodówki.
  8. Wystudzony biszkopt kroimy na pół.
  9. Nasączamy sokiem z pomarańczy.
  10. Dolna część smarujemy konfiturą, następnie kładziemy ciemną masę.
  11. Po rozprowadzeniu ciemnej masy dokładamy masę jasną, ale nie całą.
  12. Kładziemy górę i smarujemy ją resztą białej masy.
  13. Dekorujemy borówkami i owocami granatu.
  14. Wkładamy do lodówki na około 3-4 godziny.

PIECZ!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swoich mini pączków na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

 

Spróbuj produktów

Autor przepisu:

Maksym Ziółkowski, trener personalny, blogger, dobrze bawiący się w kuchni.

Składniki

Spód:

4 duże jajka

20 g ciemnego kakao

55 g mąki ryżowej

30 g mąki kokosowej

50 g ksylitolu

szczypta sody i soli

70 ml świeżego soku z pomarańczy

80 g niskoslodzonej konfitury śliwkowej

Masa ciemna:

120 g awokado

150 g dojrzałych bananów

50 g masła orzechowego

15 g kakao

10 g miodu

10 g nasion chia

Masa jasna:

300 g serka bieluch

35 g miodu

kilka kropel aromatu waniliowego

10 g nasion chia

100 g borówek

garść owoców granatu