Chrupiący pudding białkowy

Jeśli macie ochotę na Świąteczny Pudding przygotowany w wyjatkowy sposób, ten przepis będzie dla Was idealny! Elke, która jest właścicielką The Muscle Bakery, poczuła już ten szczególny, świąteczny nastrój i przygotowała kuszący deser. Chrupiacy Pudding Białkowy to ‚must have’ w te Święta! Zaopatrz się w dobra takie jak Kazeina i VitaFiberi wypróbuj przepis!

INSTRUKCJA:

1.) Wymieszaj w misce agawę i proszek  VitaFiber. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 30 sekund, następnie ubij i wstaw do mikrofalówki na kolejne 30 sekund. Jeśli wolisz przygotować mieszankę w garnku, wykonuj te same czynności cały czas mieszając podczas podgrzewania.

2.) Dodaj łyżkę Oleju Kokosowego wstaw na 30 sekund do mikrofalówki, następnie ubij z żelatyną i wstaw do kuchenki mikrofalowej na kolejne 30 senkund.

3.) Rozpuść 40 g gorzkiej czekolady z pozostałą ilością Oleju Kokosowego, w kuchence mikrofalowej lub w szklanej misce z wrzacą wodą, dodaj wszystko do wcześniej przygotowanej mieszanki.

4.) Dodaj Kazeinę, następnie chrupiące płatki ryżowe i dokładnie wymieszaj, aż do całkowitego połaczenia składników.

5.) Przełóż swoją mieszankę do formy na muffiny, wypełnij je do samej góry lub dodaj trochę mniej, aby były bardziej ‚macro przyjazne’. Wszystko zależy od Ciebie! Wstaw do lodówki do czasu ich utwardzenia.

Polewa:

Ubijaj białko jaja z octem, aż stanie się puszyste. Dodaj cukier puder (my użyliśmy wersji naturalnej bez kalorii i węglowodanów – Sukrin Icing) pełną łyżkę, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Polewa musi być na tyle gęsta, aby utrzymała się na przygotowanych puddingach.

Wyciągnij przygotowane puddingi z lodówki.

Nałóż polewę łyżką na górę swoich puddingów, spychając nadbiar mieszanki na boki.

Powtarzaj czynność dla wszystkich puddingów.

PRZYGOTUJ!

Wypróbuj przepis! Opublikuj zdjęcie swojego puddingu na FacebookTwitter lub Instagram @bulkpowders_pl #bulkbakes

Czy podobał Ci się ten artykuł?

Dziękujemy za Twoją opinię