Chia Seed Muffin Mix

Mieszanka do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej

Chia Seed Muffin Mix

Mieszanka do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej

wegetarianie niemodyfikowane genetycznie ...
As low as 19,00 zł
SKU
BPF-CSMM
In stock
SKU
BPF-CSMM
As low as 19,00 zł
25% zniżki na produkt - wydaj 125zł+ Użyj kodu GRAB25P
Darmowa Dostawa
Dla zamówień powyżej 200 zł*
Przygotuj 12 pysznych, bogatych w białko muffinek
Przygotowanie i pieczenie zajmują tylko 30 minut
Muffinki zawierają 32% białka i są źródłem błonnika

Opis

Mieszanka do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej BULK POWDERS™ to doskonały produkt dla miłośników domowych wypieków. Muffinki z nasionami szałwii hiszpańskiej z naszej mieszanki robi się niezwykle łatwo — przygotowanie i pieczenie zajmą tylko pół godziny. Wypieki nigdy nie były tak proste!

Mieszanka do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej ma imponujący profil odżywczy, zawiera ponad 32% białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. 12 muffinek zawiera aż 65 g białka! Źródłem białka jest połączenie koncentratu białek serwatki, koncentratu białek mleka oraz protein białka jaja. Mieszanka do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej BULK POWDERS™ jest też źródłem błonnika.

Skład mieszanki uzupełniają mąka kokosowa oraz siemię lniane w proszku, które połączyliśmy z nasionami szałwii hiszpańskiej — w całości i w proszku.

Mieszanka do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej BULK POWDERS™ to produkt najwyższej jakości, bogaty w białko oraz błonnik i dostępny w niewiarygodnie korzystnej cenie.   

Zastrzeżenie: Przedstawione wyniki mogą się różnić. Osoby stosujące produkt mogą reagować inaczej. Domniemane wyniki zakładają odpowiedni plan żywieniowy oraz treningi.
Czytaj więcej

Składniki odżywcze

Składniki mieszanki do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej

Mąka z dodatkiem środka spulchniającego (38%, mąka pszenna [gluten], środki spulchniające: fosforan monowapniowy, wodorowęglan sodu), mieszanka białkowa (33%, koncentrat białek mleka, koncentrat białek serwatki [mleko, soja], proteiny białka jaja), mieszanka nasion szałwii hiszpańskiej (10%, nasiona szałwii hiszpańskiej, sproszkowane nasiona szałwii hiszpańskiej), mąka kokosowa (6%), siemię lniane w proszku (5%), dekstroza (5%), środek aromatyzujący, substancja słodząca (sukraloza).

Informacja o wartościach odżywczych mieszanki do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej

Na porcję 5 g:

kJ: 46

kcal: 11

Tłuszcz: 0,01 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: Ślady

Węglowodany: 1,3 g

w tym cukry: 0,9 g

Błonnik: 2,7 g

Białko: 0,1 g

Sól: śladowe ilości

Na 100 g:

kJ: 915

kcal: 222

Tłuszcz: 0,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g

Węglowodany: 26,0 g

w tym cukry: 17,0 g

Błonnik: 54,0 g

Białko: 2,0 g

Sól: 0,01 g

Witamina C: 104 mg

Potas: 2270 mg

Wapń: 339 mg

Magnez:  148 mg

Produkt odpowiedni dla

Wegetarian. Nie zawiera organizmów zmodyfikowanych genetycznie.

Alergeny

Alergeny wymieniono w składzie wytłuszczonym drukiem. 

Wskazania

Stosowanie

*Na 12 muffinek*

Co będzie potrzebne?

12 papierowych papilotek

2 duże jaja

200 ml mleka lub wody (bądź mleka niezwierzęcego, np. migdałowego lub sojowego)

3 łyżki oleju kokosowego lub masła (stopionego)

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 160°C lub ustaw go na 5 (odpowiednio: piekarnik z termoobiegiem lub piekarnik gazowy).
  • Wbij dwa jajka do miski i je rozkłóć.
  • Stop w kuchence mikrofalowej olej kokosowy lub masło (sprawdzaj co 20 sekund).
  • Dodaj do jajek 200 ml mleka i roztopiony olej kokosowy lub masło.
  • Wsyp mieszankę do przygotowania muffinek z nasionami szałwii hiszpańskiej BULK POWDERS™ i wymieszaj dokładnie całość łyżką.
  • Przełóż łyżką ciasto do 12 papilotek na muffinki (uważaj, aby ich nie przepełnić, należy napełniać je mniej więcej do połowy).
  • Umieść na środkowym poziomie w nagrzanym piekarniku i piecz 15–20 minut lub aż się zarumienią.
  • Wyjmij muffinki z piekarnika i pozwól, by trochę ostygły. Przenieś je na kratkę i zostaw do wystudzenia na kolejne 20–30 minut. 
  • Podjadaj muffinki — wysokobiałkową przekąskę — o dowolnej porze dnia! Można je przechowywać w szczelnym pojemniku przez maksymalnie trzy dni.

Produkty współdziałające

Spróbuj dodać do mieszanki nieprzetworzone ziarna kakao lub kokos suszony, aby muffinki miały jeszcze lepszy smak i teksturę. Do przygotowania muffinek z mieszanki zalecamy wykorzystać organiczny nierafinowany olej kokosowy od BULK POWDERS™.  

Zastrzeżenie: Przedstawione wyniki mogą się różnić. Osoby stosujące produkt mogą reagować inaczej. Domniemane wyniki zakładają odpowiedni plan żywieniowy oraz treningi.

Opinie

#TeamBulk

Join us on Instagram @bulkpowders

Iscrivetevi alla newsletter

Vi piacerebbe ricevere sconti e consigli sul fitness direttamente via email? Sapete cosa fare.